Brownie receptek: A csokoládé szerelmeseinek
Kedves Olvasónk! Örülünk, hogy csatlakoztál hozzánk. Mi, a Nőmagazin csapatánál hihetetlenül szeretjük a csokoládét, és feltételezzük, hogy Te is így vagy ezzel, különben nem lennél itt, igaz? Ma olyan fantasztikus brownie recepteket hoztunk Neked, melyek garantáltan meghozzák a víz a szádba.
Miért imádjuk a brownie-t?
A brownie az egyik legkedveltebb csokoládés desszert világszerte. Csodálatosan gazdag ízvilága, puha, nedves textúrája és csokoládéba burkolt örömérzete teszi ellenállhatatlanná. De vajon honnan ered? Bár a pontos eredetét nehéz meghatározni, általánosan elfogadott, hogy az Egyesült Államokból származik, a 19. század végéről. Sokféle változata létezik, de az alapreceptben általában csokoládé, vaj, cukor, tojás és liszt található.
Alap brownie recept
Kezdjük az alapoknál. Ha még sosem készítettél brownie-t, akkor itt az ideje, hogy belevágj. Ne aggódj, nagyon egyszerű! A következő receptben bemutatjuk, hogyan készítsd el az alap brownie-t.
Hozzávalók
200 g étcsokoládé
200 g vaj
300 g kristálycukor
4 tojás
160 g liszt
1 csipet só
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olvassz meg 200 g étcsokoládét 200 g vajjal egy vízfürdő felett.
Verd habosra 300 g cukrot 4 tojással. Adj hozzá egy teáskanál vanília kivonatot és egy csipet sót.
Öntsd a csokoládés keveréket a tojásos masszába, majd szitáld hozzá a lisztet is. Óvatosan keverd össze a hozzávalókat.
Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a masszát, és süsd 20-25 percig, amíg a teteje meg nem repedezik.
Hagyd kihűlni, majd vágd fel és tálald.
Mogyoróvajas brownie
A csokoládé és mogyoróvaj kombinációja csodálatos, a mogyoróvajas brownie igazi ínyencségnek számít. Próbáld ki ezt a változatot, ha szereted a mogyoró ízét!
Hozzávalók
Az alaprecept hozzávalói
4 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés
Az alaprecept szerint járj el, de mielőtt a tepsibe öntenéd a masszát, cseppentsd bele a mogyoróvajat és a csokoládés massza segítségével dolgozd el a tésztában, hogy márványos hatást érj el. A sütemény elkészítése után az ízei még intenzívebbé válnak.
Szerintünk a brownie készítése nem csak egyszerű, de nagyszerű móka is. Mi mindig örömmel tölt el minket, amikor a csokoládé illata betölti a konyhát. Kipróbálhatsz más ízesítéseket is, mint például karamell, málna vagy akár menta. Egy dolgot tudunk biztosan: egyszer sem fogsz csalódni. Tarts velünk a csokoládé birodalmában, és fedezz fel még több ízletes receptet a Nőmagazin oldalán!
A csokoládé és chili kombinációja rendkívül izgalmas, és ha szereted a pikáns ételeket, imádni fogod ezt a brownie változatot.
Hozzávalók
Az alaprecept hozzávalói
1 teáskanál chili por
Elkészítés
Az alaprecept szerint járj el, de a liszttel együtt add hozzá a chili port. A chili ad egy kis pikantériát a brownie-nak, de vigyázz, mert túl sok chili erősen csípőssé teheti a süteményt.
Brownie pohárban
A brownie pohárban egy remek ötlet, ha vendégeket vársz, és valami különleges desszertet szeretnél kínálni.
Hozzávalók
Az alaprecept hozzávalói
200 ml tejszín
2 evőkanál porcukor
Csokoládé reszelék
Elkészítés
Az alaprecept szerint készítsd el a brownie-t, de ne vágd fel, hanem hagyd kihűlni.
A tejszínt verd habbá a porcukorral.
Tölts poharakat vagy üvegcskéket a brownie darabokkal, tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel rétegezve.
Tálald hűtve.
Tripla csokis brownie
A csokoládé szerelmeseinek ajánljuk ezt a receptet, ahol a csokoládé három formában is megjelenik.
Hozzávalók
Az alaprecept hozzávalói
100 g fehér csokoládé
100 g tejcsokoládé
Elkészítés
Az alaprecept szerint járj el, de mielőtt a masszát a tepsibe öntenéd, keverd hozzá a durvára vágott fehér és tejcsokoládét.
Süsd meg az előírt idő alatt, majd hagyd kihűlni.
Tálald a tripla csokis brownie-t tejszínhabbal vagy vaníliafagyival.
Tipp: Ne félj kísérletezni! A brownie nagyszerű alap arra, hogy különböző ízesítésekkel, hozzávalókkal dolgozz. Próbáld ki például aszalt gyümölcsökkel, dióval, kókusszal vagy akár kávéval. Mi, a Nőmagazinnál hiszünk benne, hogy a sütés legjobb része az alkotás öröme. Jó sütögetést kívánunk!
Csokoládé-narancsos brownie
Ha szereted a csokoládé-narancs párosítást, akkor ez a recept neked szól.
Hozzávalók
Az alaprecept hozzávalói
2 nagy narancs reszelt héja és leve
Elkészítés
Az alaprecept szerint járj el, de a tojásokkal együtt add hozzá a narancshéjat és a narancslét. A narancs citrusos íze tökéletesen kiegészíti a gazdag csokoládét.
Brownie cheesecake
Ez a brownie és sajttorta hibrid a legjobb mindkét világból. Az elkészítése több időt igényel, de a végeredmény megéri.
Hozzávalók
Az alaprecept hozzávalói
200 g krémsajt
50 g cukor
1 tojás
1 teáskanál vaníliaesszencia
Elkészítés
Készítsd el az alapreceptet, de mielőtt a masszát a tepsibe öntenéd, keverd hozzá a vaníliaesszenciát.
A krémsajtot, a cukrot és a tojást keverd simára egy másik tálban.
Öntsd a brownie masszát a tepsibe, majd kanalazz rá krémsajtos keveréket.
Végezetül egy kés segítségével keverd össze a két masszát a tepsiben, hogy marmorozott mintát kapj.
Süsd meg a tepsiben a brownie-t és hagyd hűlni, mielőtt felszeled.
Vegán brownie
A vegán életmód semmiképpen sem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a csokoládés finomságokról. Itt van egy remek vegán brownie recept.
Hozzávalók
200 g liszt
200 g cukor
50 g kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
240 ml növényi tej
120 ml kókuszolaj
1 teáskanál vaníliaesszencia
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban keverd össze a növényi tejet, a kókuszolajat és a vaníliaesszenciát.
Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, majd keverd össze.
Öntsd a masszát a tepsibe, majd süsd 20-25 percig, vagy amíg a teteje ropogós nem lesz.
Hagyd hűlni, mielőtt felszeled.
Nekünk, a Nőmagazinnál nagyon tetszik ez a vegán recept, mert remek alternatíva azok számára, akik növényi alapú étrendet követnek. Kívánjuk, hogy sütögetés közben érezd jól magad, és élvezd a brownie készítés örömét!
Legutóbbi hozzászólások