Nem kellek? Felgyújtalak!

Written by ildikoS. Posted in Innen nézve, XX és XY

ASonia-Bibi_3490574b múlt kedden a kórházban meghalt az a fiatal pakisztáni nő, akit a kikosarazott kérője felgyújtott abbéli haragjában, hogy a nő visszautasította házassági ajánlatát. A 20 éves Sonia Bibi egy hónappal ezelőtt került kórházba, ahol arról számolt be a rendőröknek, hogy korábbi szerelme öntötte le benzinnel, majd gyújtotta fel, miután a lány nemet mondott a lánykérésre.

Az orvosok kezdetben abban bíztak, hogy Sonia súlyos égési sérülései ellenére is felépül majd, de azok később elfertőződtek, ami a fiatal nő halálához vezetett. A kórház égési osztályának vezetője, dr. Naheed Chaudhry elmondta a sajtónak, hogy a nő testének csaknem felén szenvedett el súlyos égési sérüléseket.

Az eset Punjab tarzomány Multan körzetének egy távoli kis falujában történt, ahol a rendőrség már le is tartóztatta a 24 éves elkövetőt.

200256_819985_sonia_bibi_thumbA látható statisztikák szerint is évente több százra tehető azoknak a pakisztáni nőknek a száma, akik családi erőszak következtében vagy a család „becsületének” védelmében esnek gyilkosság áldozatává. A pakisztáni konzervatív és patriarchális közösségekben élő nők életének javítását célul tűző Aurat Alapítvány adatai szerint 2008 óta több mint pakisztáni nő halt meg a fentihez hasonló támadások következtében. Idén korábban egy 27 éves nőt vert, rugdosott és égetett halálra az afgán fővárosban, Kabulban férfiak nagyobb csoportja, melyről videófelvétel is készült. Ezen jól látható, hogy a keresztnevén csak Farkhundaként emlegetett nőt egy nagyobb csoport lincseli meg. A nő szülei elmondták, hogy lányuk 11 éves kora óta szenvedett mentális betegségben.

KÖVESD A NŐBLOGOT A FACEBOOKON IS!

További érdekes írásokat találhatsz gyerekneveléssel, családdal foglalkozó oldalamon, az Anyavilágon.

Kulcsszavak:, ,

-- Hirdetés -- -- --

Nekem is van mondanivalóm

*