Meztelen nőből csináltak tányért

Written by ildikoS. Posted in Innen nézve, Szerintem, XX és XY

Egy ausztráliai bár még meg sem nyitott, máris sikerült magára vonnia a tömegek haragját. Tette ezt azzal, hogy a nagy felhajtással beharangozott nyitópartira invitáló fotókon egy csaknem teljesen meztelen nő volt látható a gyümölcstál szerepében, azaz egy asztalon fekve, rajta műgonddal elhelyezett gyümölcsök sokaságával. Az emberek felháborodtak.

A bár egy trópusi tematikájú esttel tervezte a megnyitást, ehhez a közösségi oldalakon több fotót is közzétettek a gyümölcsökkel borított nőről eme szöveggel kísérve: “Fantasztikus estével ünnepeljük a bár megnyitását! További fotók holnap!”

fruit_platter_3420439bNo, eztán kaptak hideget-meleget a kommentelőktől, akik a tányérként használt nő képeit látva egyáltalán nem voltak meggyőzve arról, hogy egy csodálatos-fantasztikus estének néznek elébe, ha eleget tesznek a szíves invitálásnak. “Köszönet a Cruise Bárnak, hogy nyíltan mellé állnak annak a nézetnek, mely a nőket csak eszköznek, tárgynak tekinti. Soha fel sem fog bennem merülni ennek a helynek a gondolata, amikor azt tervezem, hogy hová mozduljak ki este” – írta egy Jane Oakney nevű nő. Ulrike Zimmermann is osztja ezt a véleményt, amikor ezt írja: “ezeknek elment az eszük? Ételt tálalni egy női testen nemcsak gusztustalan, hanem egyben népszerűsíti azt a kultúrát, mely a nőt egyszerű tárggyá alacsonyítja. A XXI. században élünk, és egy egyáltalán NINCS rendben.”

A felháborodást csak tovább korbácsolta, hogy a bár férfi modelleket is szerződtetett a megnyitóra, őket azonban nem kényszerítette néma tárgyak szerepébe. Egy Nora Fries nevű nő erről így vélekedik a közösségi oldalon: “Nekik nem kell egy darab húsként az asztalon feküdniük, kitéve a publikum kíváncsi szemeinek. De még ha így lenne, az is gusztustalan volna. Ez nem a meztelenségről szól, hanem emberek tárggyá silányításáról. Ez pedig mindkét nem esetében beteges dolog.”

A The Telegraph című brit lap megkereste az ügyben a bár üzemeltetőit is, de eddig még nem nyilatkoztak.

KÖVESD A NŐBLOGOT A FACEBOOKON IS!

További érdekes írásokat találhatsz gyerekneveléssel, családdal foglalkozó oldalunkon, az Anyavilágon.

Kulcsszavak:, , , ,

-- Hirdetés -- -- --

Hozzászólások (1).

  • Katinka

    |

    Valóban lealacsonyító. És akkor még az otthoni alázásról nem is beszéltünk. Az NLcafén egész jó összeállítás van a témában. http://bit.ly/monokli

    Válasz

Nekem is van mondanivalóm

*