Mellrákfórum… mert nem vagy egyedül!

Written by ildikoS. Posted in Egészségről, betegségről, Melegen ajánlom

o-BREAST-CANCER-PINK-RIBBON-facebookTudtad, hogy élete során a legtöbb ember kapcsolatba kerül valamilyen módon a mellrákkal? Te még nem? Nos, ha ezt a képet megnézed, bizony te is. És ugye, hogy nem is olyan félelmetes?

A Mellrákfórum alapítói, Balassa Gabriella, Tamási Mónika, Dr. Kenessey Andrea és a Füles Odú blog bloggere, Brjeska Dóra összefogtak, hogy megmutassák, nem vagy egyedül, hiszen a mellrák nem válogat, bárkit elérhet. Négy barátnő, akik tenni szeretnének érted és a többi nőért. Ezzel a fotóval szeretnék megmutatni, hogy ők is ugyanolyan hétköznapi emberek, mint te. Ha szembe mennek veled az utcán, eszedbe sem jutna min mentek keresztül az utóbbi években. Megküzdöttek a mellrákkal, számtalan nehézséggel, de sose adták fel. És hogy miért gondolják, hogy ez rád is tartozik? Mert ideje lenne a félelmeidet félretolni és tenni magadért, az egészségedért, hiszen ez csak rajtad múlik.

A mellrák ma már jól gyógyítható betegség, nem egyenlő a szenvedéssel és a halállal. Rendszeres önvizsgálattal és a szűrővizsgálatokon való részvétellel a legtöbb esetben korai stádiumban diagnosztizálható, ami az életedet is megmentheti. Nem a diagnózistól kell félned, hanem attól, hogy mi mindent veszíthetsz, és mit veszíthetnek, akik szeretnek.

Tudnod kell, hogy a mellrákot nem lehet megelőzni, nincs előjele, de ha törődsz magaddal, odafigyelsz, akkor nagyon jó eséllyel korai stádiumban felismerhető a baj, amikor még könnyen gyógyítható. Mit tehetsz? Élj egészségesebben. Mozogj sokat. Szánj magadra egy kis időt, ismerd meg a tested, és végezz önvizsgálatot minden hónapban. És ha valamit érzel vagy látsz, mindenképpen fordulj orvoshoz.

Mit kell tudni a Mellrákfórumról?

A Mellrákfórum megálmodói egy olyan online támogató közösséget szeretnének létrehozni, ahol a betegséggel és a gyógyulással kapcsolatos hasznos információk mellett, az érdeklődők egy fórumon beszélhetik meg felmerülő kérdéseiket, mindennapi problémáikat. A csapat orvos tagja, valamint szakemberek segítenek eligazodni a valóban hasznos tanácsok és a téves, sokszor káros információk között.

mfkampanyA mellrákfórum csapat idén nyáron indította útjára betegklubját, melynek minden hónap első csütörtökén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ad otthont. A klubnapok programja tematikus lesz, de mindig van lehetőség a kérdések megbeszélésére is. A program minden résztvevő számára ingyenes, mindenkit szívesen látnak, akinek segítségre van szüksége.

Mit kell tudni a Füles Odú blogról?

Egyszerre próbálja megmutatni a beteg és a hozzátartozó oldaláról azokat a helyzeteket, amiken egy rákbetegnek keresztül kell mennie. Egy kicsit más szemszögből nézve a rákot és mindent, ami azzal jár.

Mi megküzdöttünk a mellrákkal! És, hogy ez miért tartozik rád is? Mert a te életed csak rajtad múlik. Ne félj! Az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok életet menthetnek.

KÖVESD A NŐBLOGOT A FACEBOOKON IS!

További érdekes írásokat találhatsz gyerekneveléssel, családdal foglalkozó oldalunkon, az Anyavilágon.

 

Kulcsszavak:, , , ,

-- Hirdetés -- -- --

Nekem is van mondanivalóm

*