Méééér’, nem a gólya hozza a kisbabát???

Written by ildikoS. Posted in Egészségről, betegségről, Innen nézve

purity-ringEgy csomó tiniterhességnek az az oka, hogy a lányoknak fogalmuk sincs, hogyan is lesz a gyerek. Na jó, sarkítottam egy kicsit, az amerikai CDC beszámolójában ugyanis az szerepel, hogy a megesett tizenévesek körülbelül egyharmada azt válaszolta arra a kérdésre, miért nem védekezett, hogy nem hitte, hogy terhes lehet. Hogy miért gondolták ezt, az sajnos nem derül ki a vizsgálatból, ezt ugyanis a vizsgálat készítői sajnálatos módon nem firtatták. Pedig itt kezdene izgalmas lenni a dolog.

Egy korábbi kutatásban viszont erre is rákérdeztek, és akkor a többség olyan válaszokat adott, hogy a) azt hitte, az első szex alkalmával nem lehet teherbe esni, b) úgy számított, hogy hónap adott napja biztonságos, és c) azt hitték, nem került ondó a hüvelybe.

Az idézett vizsgálat úttörő abból a szempontból, hogy a kamaszok fogamzásgátlási ismereteit már korábban is többször felmérték, de csak ritkán azt követően, hogy már megtörtént a baj. Majdnem 500 ezer résztvevőt kérdeztek meg, akiknek fele vallotta be, hogy a kritikus alkalommal semmilyen módon nem védekeztek a terhesség ellen. Ez – érthető módon – jóval nagyobb annál, amit úgy egyébként regisztráltak: ha nem terhes kamaszlányokat kérdeznek, csak úgy találomra kiválasztanak jelölteket, akkor átlagosan 20 százalékban érkezik olyan válasz, hogy “legutóbb? hááát… a fogamzásgátlással nem bajlódtunk”. Vagy ha mégis, akkor nagyjából 20 százalék a fogamzásgátló tablettákat vagy tapaszokat részesíti előnyben, míg 24 százalék az óvszert. A CDC szerint ne gondoljuk, hogy a fiatalkori terhességek nagy száma annak tudható be, hogy a védekezési módszerek csődje folytán ennyien esnek bele a hibahatárba. A gond inkább az, hogy egyáltalán nem használják azokat, vagy használják ugyan, de nem rendeltetésszerűen vagy nem minden alkalommal. A lányanyák majdnem egynegyede pedig azért nem védekezett, mert partnere ezt kérte (követelte?) tőle. És közhiedelemmel ellentétben a megkérdezettek csupán 13 százaléka okolta a “balesetért” azt, hogy problémás hozzájutni a fogamzásgátló lehetőségekhez. Tudom, tudom, az Amerika, ez meg Magyarország…

Vannak persze más módszerek is a szüzesség megőrzésére. A tengerentúl például nagy divatja van a szüzességi fogadalmaknak, tudjátok, amikor a lányok ünnepélyes ígéretet tesznek, hogy a nászéjszakáig soha, senkivel… Főként az Egyesült Államokban divatosak ezek a fogadalmak – hogy milyen hatásfokúak, abba most ne menjünk bele, olvastam már egy csomó felmérést arról, hogy nem eredményesek, de sok felnőtt még mindig szilárdan hisz benne, hogy elég ennyi, és már a felvilágosítással sem kell bajlódni.

De tudtátok, hogy a szüzességi fogadalomnak nem kell a négy fal között maradnia, ha valaki ország-világ tudomására akarja hozni? E célt szolgálják a szüzességi gyűrűk, ti is vehettek a gyereknek egyet akár innen (már persze ha hajlandó szüzességi fogadalmat tenni). A gyűrűk felirata többnyire a “True love waits” (Az igazi szerelem vár) vonalat variálja valamilyen formában. Akciósan már 18 dollárért is kapható, de aki igazán ki akar tenni magáért, az majdnem 70 dollárt is elkölthet rá.

Aztán itt vannak még a szüzességi bálok is. Tipikusan apa-lánya bálok. Mert egy bál nem is bál tánc nélkül, ahhoz pedig általában egy hím- és egy nőnemű egyed szükségeltetik. Nos, ez így meg is van. Ez itt például egy keresztény egylet honlapja a szüzességi bállal kapcsolatos ismeretekkel. A bál majd november 12-én délután 5-kor kezdődik és este 10-ig tart (jegyigényeket kéretik októberig leadni), és 12 évesnél idősebb lányokat várnak rá – természetesen a papa társaságában. Ha pedig te is szeretnél ilyen szüzességi bált rendezni itthon, akkor a megfelelő menüpontra kattintva potom 100 dollárért hozzájuthatsz a nélkülözhetetlen szervezési instrukciókhoz.

De az igazi kedvencem ebben a témában a szüzességi maci. Vagy inkább Szüzességi Maci. Vagy Szüzi-Maci. Egy felvilágosító videó főszereplője. A sztori a lányék küszöbén indul, talán egy randi után? “Gyere be, nincsenek itthon a szüleim” – mondja a lány. Na, az első biztosíték itt ment ki nálam. Áááá, mintha egy lány csak azért akarhatna beinvitálni egy fiút, hogy dugjanak egy jót. De aztán – mintegy őrangyalként – beúszik a képbe Szüzi-Maci, és figyelmezteti a fiút, hogy bár a kislány – és persze ő maga, Szüzi-Maci is – egy édes ölelni való teremtmény, a fiúnak most igenis nemet kell mondania, mert “ez a döntés meghatározhatja egész későbbi életedet”. Második biztosíték is ki. Aztán snitt, most már menyasszonyként és vőlegényként ugyanaz a fiú és lány, közben semmit nem öregedtek, de ez mindegy is. “No, ez így már rendben van” – jelenti ki elégedetten a vőlegény. Váááá, a harmadik biztosíték is odalett.

Kövesd a NőBlogot a Facebookon is!

Kulcsszavak:, ,

-- Hirdetés -- -- --

Hozzászólások (1).

 • Audrey80

  |

  Ez a videó horror. Csoda, hogy a csaj nem sikított fel a képbe beúszó maci láttán. Biztos csak nekem életszerűtlen, hogy ott állnak faarccal, de közben dugni akarnak majd? Semmi puszi, egymásra mászás? Meglátják a szomszédok, vagy mi?

  Aztán: nem tudom, hány évesek, de miért ne dughatnának gumival?

  A szüzességi fogadalommal meg majd úgy járnak, mint Camdenék (7. mennyország), hogy ha már muszáj szűzen férjhez menni, akkor legyen az esküvő minél hamarabb. Na, itt a titok nyitja, ezért nem öregedtek a szereplők. Ha szexelni akarnak, akkor esküvő is kell, nosza.

  Válasz

Nekem is van mondanivalóm

*