A Ryanair megint magyarázkodásra kényszerült

Written by ildikoS. Posted in Anyavilág, Egészségről, betegségről, Gyerekem, gyereked, Innen nézve

51-Ryanair-pa Most éppen egy szervátültetésre utazó gyerek miatt, akit nem engedtek fel a gépre arra hivatkozva, hogy már zárják a kapukat. Közleményükben azt írják, hogy „a család csak röviddel azelőtt érkezett meg, mielőtt a kapukat zárták”.

Bár az üzleti szabályzatban valóban szerepel, hogy a túl későn érkezők nem szállhatnak fel a repülőgépre, hanem más járatra kell újabb jegyet foglalniuk, talán léteznek olyan helyzetek, amikor kivételt lehetne tenni. Mint például ebben az esetben is. Miután a család megkapta várva-várt telefont, hogy utazhatnak a madridi kórházba, mert van máj és vese a gyerekük részére, azonnal a repülőtérre siettek, hogy a legközelebbi géppel Gran Canariáról a spanyol fővárosba repüljenek. Fontos volt a sietség, mert az orvosok azt közölték velük, hogy a műtétet azonnal elvégzik. Hosszas huzavona után, melybe később a Ryanair hivatalvezetője is bekacsolódott, úgy döntöttek, hogy a család nem repülhet velük, mert túl későn érkeztek. Ahogy a Ryanair szóvivője írja: „Megvizsgáltuk az esetet és sajnos arra jutottunk, hogy a családnak nem tudunk helyet biztosítani a járatunkon, mert későn érkeztek, amikor az utasok beszállítása már befejeződött. Teljes körű segítséget ajánlottunk fel családnak, ami a repülés alatti szükségleteiket illeti.” Azt azonban, hogy ez a teljes körű segítség pontosan mit takar, külön rákérdezésre sem volt hajlandó bővebben kifejteni a cég.

A család végül egy másik társaság, az Air Europa járatával utazott Madridba, ami 70 perccel az ominózus Ryanair-gép után landolt. A La Paz-i kórházban azt mondják, hogy ők úgy értesültek, hogy a késés miatt nem biztos, hogy a donor szerveket fel tudják használni. A kisfiú állapotáról nem adtak felvilágosítást.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary híres arról, hogy mindent megtesz a publicitásért, de valószínűleg nem ilyen nyilvánosságra gondolt. Az elmúlt hónapban már egyébként is a címoldalra került a légitársaság, amikor nagy felháborodást keltett az a hirdetése, melyben a szicíliai Palermót a maffia és az erőszak városaként aposztrofálták.

De visszatérve a repülőtérre, úgy látszik, hogy a lépcsők visszatolása a gép mellé csak a könnyes hollywoodi filmekben létezik, ahol a végén boldogan ölelkezik össze a család a gyógyult gyerekkel. Vagy a szabály az szabály? Esetleg nem is percekkel volt problémája a légitársaságnak, hanem valami mással?

KÖVESD A NŐBLOGOT A FACEBOOKON IS!

További érdekes írásokat találhatsz gyerekneveléssel, családdal foglalkozó oldalunkon, az Anyavilágon.

Forrás, fotók: The Independent

Kulcsszavak:, , ,

-- Hirdetés -- -- --

Nekem is van mondanivalóm

*